Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.
Vereeuwigd-hout urn

Vereeuwigd hout, ook aangeduid met de Engelse term petrified wood, is een soort fossiel: het bestaat uit fossiel hout. De organische materialen zijn vervangen door mineralen (meestal silicaten, zoals kwarts), met behoud van de structuur van het hout. Het proces van verstening gebeurt onder de grond. Wanneer een boom bedolven raakt onder sediment kan het proces van verstening miljoenen jaren duren. Grondwater dat langzaam door de bodem sijpelt, zet mineralen af waar de lignine en cellulose wegrotten. Als de afzetting en rotting even snel gaan, blijft de vorm van de cellen behouden. De kleinste details kunnen worden vereeuwigd. Versteende jaarringen en verschillende weefsels kunnen tot op microscopisch niveau worden getraceerd. Vereeuwigd hout heeft een hardheid die gelijk is aan die van bijvoorbeeld kwarts.

Herkomst
Vereeuwigd hout is afkomstig uit Indonesië en komt voor in een breed spectrum aan kleuren. Dit komt door een grote variatie in de afzettingen van mineralen. Voorbeelden zijn mangaan, ijzer en koper. Het Kwarts in het versteende hout is kleurloos. Wanneer er ijzer wordt toegevoegd, ontstaan er kristallen met een rode of gele waas.

Werking
Verder is Vereeuwigd hout een aardende en kalmerende steen met een zachte werking. Deze edelsteen laat heimwee verminderen of verdwijnen. Het laat de mens zich thuis voelen, waar dan ook. Vereeuwigd hout geeft een fijn gevoel van binnen en heeft een kalmerende werking op de mens en zijn omgeving.  Daardoor hebben mensen altijd het gevoel op de goede plek te zijn. Ze voelen zich thuis. De steen kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing.
Iedere edelsteen, fossiel en kristal is een honderd procent uniek natuurproduct. Geen enkel exemplaar is hetzelfde, dit stelt mensen in staat de urn te kiezen die het best past bij henzelf en de overleden dierbare.

Neem contact op

Rondweg Zuid 13
7102 JD Winterswijk
0543 - 512044

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.