Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.
Amethist urn

Amethist (Amethyst) is een variëteit van kwarts. Het groeit in geodes- holle ruimtes met kristallen die in vulkanisch gesteente zitten. Bij de amethist is eerder sprake van kleurzones dan van één egale kleur. De kleur varieert van wit, via licht paars tot diep donkere paarstinten. Amethist is in principe een edelsteen met een violette (paarse) kleur. Al minstens 5000 jaar wordt de Amethist gebruikt in allerlei sieraden. De oude Egyptenaren maakten er al zegels en ringen van, en het was zowel bij de Romeinen als de oude Grieken een zeer geliefde steen.

Herkomst
De steen wordt gewonnen herkomst is Brazilië en Uruguay. De Amethisten afkomstig uit Brazilië kenmerken zich over het algemeen door de grotere kristallen die zich door de miljoenen jaren in de aardkorst hebben gevormd. Deze vorming geschiedt onder (zeer) hoge druk en (zeer) hoge temperaturen. De Amethisten afkomstig uit Uruguay kenmerken zich door de kleinere kristallen.

Werking
Amethist heeft een sterke werking op de geest. Het brengt rust en duidelijkheid waar angst en verwarring heersen. De steen heeft een versterkende werking op onze intuïtie. In de Middeleeuwen werd de steen geassocieerd met een sobere en eerbare instelling.
Iedere edelsteen en kristal is een honderd procent uniek natuurproduct. Geen enkel exemplaar is hetzelfde, dit stelt mensen in staat de Kristalurn te kiezen die het best past bij henzelf en de overleden dierbare. Deze urnen zijn voorzien van een roestvrijstalen bewaarplaats voor een deel van de as van de overledene. Verder zijn deze urnen voorzien van vilten afwerking aan de onderzijde om eventuele krassen op bijvoorbeeld meubelstukken te voorkomen.

Neem contact op

Rondweg Zuid 13
7102 JD Winterswijk
0543 - 512044

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.