Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.
Leisteen- en kwartsietvloeren

Leisteen- en Kwartsietvloeren zijn één van de verschillende soorten natuursteen vloeren. Leisteen is een sedimentgesteente dat is ontstaan door afzetting van door rivieren aangevoerd puin en slib dat door verwering is afgebroken uit gebergten in zee.
Kwartsiet daarentegen is een metamorf gesteente dat is ontstaan doordat het zandsteen een metamorfose heeft ondergaan en dat gedurende zeer lange tijd onder enorme druk heeft gestaan en verschillende temperatuurverschillen heeft ondergaan.

Leisteen is sterk gelaagd en komt voor in verschillende donkere kleuren. Wanneer van dit leisteen een leisteenvloer wordt gemaakt, behoudt het zijn grillige en onregelmatige en soms zelfs grove structuur. Een leisteenvloer zijn bestand tegen normale gebruiksbelastingen. Bij de leisteenvloer treedt in de loop van de tijd wel slijtage of afschilfering van de bovenste laag op, maar dat zal door het robuuste uiterlijk nauwelijks storen.

Kenmerkend voor een kwartsietvloer is het stroeve oppervlak en de grote slijtvastheid. Omdat het minder gevoelig is voor beschadigingen, is het een uitstekende vloerbedekking voor ruimten, die intensief worden gebruikt. De natuurlijke splijtlaag geeft deze steensoort zijn karakteristieke uiterlijk.

Neem contact op

Rondweg Zuid 13
7102 JD Winterswijk
0543 - 512044

Iets niet kunnen vinden of heeft u vragen?

Laat het ons weten! Laat uw naam en telefoonnummer achter en we bellen u zo spoedig mogelijk terug!

Bel mij terug
Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.