Bel +31 543 512044
VLOEREN
Marmer             
Een marmerenvloer is één van de verschillende soorten natuursteen vloeren. Marmer is een metamorf gesteente dat  ontstaan is doordat  het afzettingsgesteente gedurende de vorming van gebergten een zeer lange tijd onder enorme druk en temperatuurverschillen heeft gestaan.
Een marmerenvloer staat bekend om de attractieve kleurschakeringen en kristalstructuren.  Vooral in de gepolijste uitvoering heeft de marmerenvloer een luxueuze uitstraling. Een marmerenvloer is in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar.


 
Graniet
Eén van de verschillende soorten natuursteen vloeren is de granieten vloer. Graniet is een dieptegesteente, ontstaan uit de vloeibare kern, welke geleidelijk afgekoeld wordt en onder grote constante druk gevormd is. Door toedoen van verschillende mineralen ontstaat  een grote verscheidenheid in kleur en structuur.
Een granieten vloer is te herkennen aan zijn gelijkmatige en gespikkelde structuur. Granieten tegels zijn in veel verschillende natuurlijke kleuren leverbaar. Deze tegels zijn slijtvast en daarom geschikt wanneer uw vloer een hoge gebruiksbelasting heeft.  Een ander voordeel van een granieten vloer is dat deze vorstbestendig is en een regelmatig uiterlijk heeft. Dit zorgt ervoor dat graniet tegels niet alleen binnen, maar ook buiten toegepast kunnen worden. Daarnaast zijn graniet tegels ook zuurbestendig, waardoor graniet niet alleen in vloeren, maar ook vaak in aanrechtbladen verwerkt wordt.
Granieten tegels kunnen op verschillende wijzen bewerkt worden, wat als resultaat heeft dat een granieten vloer er glanzend, dof of ruw uitziet. De bewerkingsmethode heeft invloed op hoe de kleur overkomt. Wij helpen uw graag uit te zoeken welke granieten vloer het beste past bij uw wensen en smaak.

 
Leisteen- en kwartsietvloeren
Leisteen- en Kwartsietvloeren zijn één van de verschillende soorten natuursteen vloeren.  Leisteen is een sedimentgesteente dat is ontstaan door afzetting van door rivieren aangevoerd puin en slib dat door verwering is afgebroken uit gebergten in zee.
Kwartsiet daarentegen is een metamorf gesteente dat is ontstaan doordat het zandsteen een metamorfose heeft ondergaan en dat gedurende zeer lange tijd onder enorme druk heeft gestaan en verschillende temperatuurverschillen heeft ondergaan.

Leisteen is sterk gelaagd en komt voor in verschillende donkere kleuren. Wanneer van dit leisteen een leisteenvloer wordt gemaakt, behoudt het zijn grillige en onregelmatige en soms zelfs grove structuur. Een leisteenvloer zijn bestand tegen normale gebruiksbelastingen. Bij de leisteenvloer treedt in de loop van de tijd wel slijtage of afschilfering van de bovenste laag op, maar dat zal door het robuuste uiterlijk nauwelijks storen.
 
Kenmerkend voor een kwartsietvloer is het stroeve oppervlak en de grote slijtvastheid. Omdat het minder gevoelig is voor beschadigingen, is het een uitstekende vloerbedekking voor ruimten, die intensief worden gebruikt. De natuurlijke splijtlaag geeft deze steensoort zijn karakteristieke uiterlijk.


 
Basalt
Eén van de verschillende soorten natuursteen vloeren is de basaltvloer. Basalt is een stollingsgesteente. Dat wil zeggen dat het magma dat na een vulkaanuitbarsting afkoelt en verhard.
De krimp die optreedt bij de stolling van de basaltlava leidt tot de typische zeshoekige structuren (basaltzuilen). In Nederland zie je deze vorm nog terug als dijkbekleding en op golfbrekers en strandhoofden.
Basalt is net als graniet keihard en wordt daarom vaak vergeleken met graniet. Basalt is meestal zwartgrijs van tint en heeft een gelijkmatige uitstraling. Een basaltvloer past dan ook uitstekend bij een moderne, haast  minimalistische stijl. Basalt heeft een goede slijt- en weervastheid, waardoor het ook voor toepassingen buiten zeer geschikt is. Het materiaal verkleurt niet en is vorstbestendig.
 

 
 
Hardsteen
Een natuursteensoort dat veel voorkomt voor vloeren is de hardstenenvloer. Hardsteen (wij beperken ons hierbij tot de Belgische hardsteen) is een kalksteen met een  min of meer uitgesproken blauwgrijze kleur die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten skeletjes van zeediertjes die miljoenen jaren geleden op de bodem van ondiepe zeeën leefden. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetten die het geheel aan elkaar smeedde, vormde zich in de loop der tijd de blauwe hardsteenlaag. De kleur wordt bepaald door zeer fijn verspreid koolstof.
Een hardstenenvloer is een natuursteenvloer die in veel verschillende afwerkingen te verkrijgen is. Denk hierbij aan een grijs geschuurde hardstenenvloer of een gepolijste, glanzende hardstenen vloer. Maar ook verouderede hardsteen tegels met getrommelde kanten zijn in veel verschillende soorten te verkrijgen. Kortom veel mogelijkheden die er zijn als de keuze valt op hardsteen tegels. Hardsteen wordt al eeuwenlang gebruikt voor allerlei toepassingen, zowel binnen als buiten. Het heeft een tijdloos karakter en past bij iedere stijl.
 

 
Keramisch

In onze showroom treft u een fraaie selectie aan keramische vloer- en wandtegels aan. Wij hebben de selectie bepaald met de nadruk op kleur en structuur gelijkend op natuursteensoorten, dus met een natuursteenlook.
Verder kunnen de volgende afwerkingen toegepast worden: hoogglans gepolijst, matglans of een robuuste ruwe uitstraling. 
Ook Keramische tegels kunnen goed gecombineerd worden met vloerverwarming.
Deze tegels zijn in diverse afmetingen leverbaar tot zelfs maten van 80x80 cm en 120 x60 cm.
Een goede keramische tegel staat ook wel bekend als het meest duurzame en gebruiksvriendelijkste van alle soorten vloeren. Om de tegel steviger te maken worden er mineralen aan toegevoegd en een glazuurlaagje dat in alle kleuren kan worden aangebracht maakt de tegel waterbestendig. Deze tegel is dus praktisch in het gebruik maar ook zeker decoratief. 

 
 
Onderhoud

Wanneer u een natuursteenvloer aanschaft dan is het erg belangrijk dat de vloer met een bepaalde regelmaat met een op de steensoort 
afgestemd product wordt onderhouden. Om een goede start te maken met een nieuwe natuursteenvloer moet eerst de vloer gebruiksklaar gemaakt worden.
Dit houdt in dat cementsluier, stof en bouwvuil verwijdert moet worden middels een eenmalige machinale reiniging. 
Daarna impregneren, ook dit is eenmalig. Vervolgens het reguliere onderhoud.
Dit zijn dus drie stappen. Voor elke natuursteensoort hebben wij een drie stappenplan klaarliggen.
Deze wordt bij oplevering van de vloer meegeleverd.
Ook kunnen wij stap één en twee voor u verzorgen, zodat de vloer voor u gebruiksklaar gemaakt is.
Alle benodigde producten kunnen wij u leveren.​​​​​​​
 
© 2018 Corbeel & Greven